Ga jij ook voor maximaal meer?

Sitech Services helpt bedrijven in de procesindustrie, de chemische industrie en de energiesector om te groeien en zich te ontwikkelen. We ondersteunen hen met onze unieke diensten en de nieuwste technologieën, waarbij we expertise, innovatie en verregaande digitalisering inzetten als tools om voorop te lopen. Nu en in de toekomst. En altijd samen met onze klanten en leveranciers. Elke dag weer zó performen dat ánderen er beter door worden, dat is onze missie. We analyseren en optimaliseren om het resultaat van onze klanten te maximaliseren, zodat ze hun voorsprong kunnen behouden. Daarmee zijn we dé toonaangevende technologie partner die het maximale uit elke fabriek en plant haalt in termen van prestaties én rendement.

Binnen Sitech is de Business Unit Engineering Solutions een van de belangrijke afdelingen op het gebied van kennis behoud, nieuwe innovaties maar ook support bij (spoed)reparaties/problemen in de fabrieken van onze klanten. Binnen deze business unit zijn 4 subafdelingen, waarvan de managers samen met de Business Unit Manager het management team vormen van deze Business Unit van 170 medewerkers.
Heb jij in je huidige baan al ervaring opgedaan in het aansturen van mensen (minimaal 15 personen) en voel jij aan alles dat de tijd rijp is om de stap te maken naar de verantwoordelijkheid voor een groter team? Heb je een grote passie voor alles wat te maken heeft met de Technologie en Techniek binnen fabrieken en zie je jezelf in de toekomst mogelijk doorgroeien naar een zwaardere managementpositie zoals Business Unit manager? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe Manager Plant Strategy.


Manager Plant Strategy


Jouw uitdaging

 • Je bent een echte people manager en weet teamleden te motiveren en te helpen (waar nodig) met het pro actief inzichtelijk maken waar onze klanten zich op kunnen verbeteren de komende jaren. Wat is haalbaar op het gebied van maximaal benutten van de huidige capaciteit binnen veilige procescondities, wat kan de maximale beschikbaarheid & betrouwbaarheid zijn, waar moet men in investeren of wat moet vervangen worden? Wat kan men op duurzaamheidsgebied ultiem bereiken? Waar zit qua capaciteit de grens en wat zijn stappen om verder te groeien in productcapaciteit?
 • Je ondersteunt in het maken van de juiste (probleem-/oorzaak-) analyses en wellicht in het maken van structuur en overzicht. Met jouw coachende stijl van leidinggeven help je jouw teamleden in het professionaliseren van de service die wij bieden aan onze klanten. Je stuurt een groep van ongeveer 35 vakinhoudelijke experts aan.
 • Samen met seniors zorg je ervoor dat de expertise, kennis en kunde op het gebied van reliability, procesveiligheid en procestechnologie in de algemene brede zin en met focus op duurzaamheid en opschaling op het juiste niveau blijft.  Tevens help je medewerkers te ontwikkelen in het verder professionaliseren van de diensten die zij bieden: consultancy door gapanalyses en reviews, opstellen meerjarenplannen en ook trouble shooting, scoping van plant modificaties en haalbaarheidsstudies.
 • Je bewaakt dat we kwalitatief goed werk bij onze klanten leveren, zorgt voor een optimale Forward & Succession planning en tevreden medewerkers.
 •  Je hebt een grote interesse en weet het team daarmee te enthousiasmeren als het gaat om wettelijke, innovatieve en slimmere manieren van werken waarmee asset performance management op zowel proces als op techniek in totaal efficiënt en innovatief blijft.
 •  Je gaat samen met jouw team bijdragen aan het  optimaal leveren van services bij onze klanten. Door onze klanten vooruit te helpen in een veilige fabriek, die voldoet aan gezondheid- & milieu eisen en mee gaat in klimaatdoelstellingen, optimale productie productiekwaliteit en betrouwbaarheid en het maximaal voorkomen van ongeplande storingen. Gevraagd en ongevraagd korte- middel- en langetermijn verbeteringen aandragen.
 • Daarbij streven we naar een minimaal cq. optimaal kostenniveau (zowel in vaste kosten als voor investeringskosten) op het gebied van asset performance management voor onze klant.


Hoe ga jij bijdragen

 • Je hebt aandacht en zorg voor medewerkers en weet hen te motiveren en uit te dagen
 • Je bent verantwoordelijk voor de continue ontwikkeling en het faciliteren van de medewerkers binnen de afdeling in lijn met de visie en doelstellingen van de BU Engineering Solutions, o.a. om ons bedrijf naar een commerciële dienstverlener te veranderen.
 • Je draagt zorg voor een lange termijn planning ten behoeve van werkzaamheden, zowel naar klantteams als naar andere BU’s (maintenance, TA, projects) en  Brightsite
 • Je organiseert en faciliteert de afdeling – bezetting en middelen - in lijn met het geaccordeerd afdelingsbudget.
 • Je vervult de expert rol voor werkprocessen op het gebied van operate facility, asset utilization, improve plant en improve equipement reliability.


Jouw ideale achtergrond

 • Bij voorkeur ben je minimaal in het bezit van een afgeronde HBO opleiding in de Procestechnologie.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen asset management, bij voorkeur in de proces industrie.
 • Je hebt leidinggevende ervaring, met de nadruk op faciliteren en voorwaarden scheppend aansturen.
 • Je hebt ervaring op gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu
 • Je kunt denken vanuit het belang van de klant.
 • Je bent in staat complexe zaken te (laten) ontrafelen en eenvoudig en helder weer te geven.


Jouw reactie

Als je voldoet aan het hierboven beschreven profiel en je bent geïnteresseerd in deze functie reageer dan voor 30 Maart 2020 via de sollicitatiebutton. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marjolein Beckers, Recruiter, tel. 06-82508902 voor inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sylvia Vanhommerig, BU Manager Engineering Solutions, tel.06-12507522


Jouw Beloning

Ons aanbod voor de positie Manager Plant Strategy ligt in lijn met leeftijd en ervaring.


Sitech Services B.V.

PO box 27, 6160 MB  Geleen

Urmonderbaan  22, 6167 RD Geleen


t. +31 (0)46 476 60 66
e. info@sitech.nl